A+ A A-

JULIEN BANCILLON

julien Bancillon

Julien Bancillon studeerde aan het Conservatoire National de Région de Lyon en het Conservatoire National Supérieure de musique et de danse de Lyon. Hij behaalde ook een diploma in choreografie studies. Tijdens zijn opleiding won hij 2 gouden medailles en danste hij in balletten als Concero en Who Cares? (George Balanchine), Return to a strange land (Jiri Kylian), Les Sylphides (Michel Fokine) ,..

Bij het Ballet du Grand Théâtre Genève danste hij het hele repertoire van de compagnie: Tarantella (G.Balanchine), Axioma 7 (Ohad Naharin), Steptext (W. Forsythe), Farewell (Etienne Frey),…..

Hij danst ook in choreografieën van verschillende gastchoreografen (Amanda Miller, Rui Horta, Michel Kelemenis,…).

Bij Les Ballets de Monte Carlo, waar hij in 2004 promoveerde tot solist en in 2007 tot principal, danste hij zowel de creaties van Jean-Christophe Maillot (oa Men’s dance, Opus 40, Entrelacs, Caisse Noisette Circus,….) als de grote rollen in balletten zoals de vader in Belle, de prins in Assepoester, Roméo en Benvolio in Roméo en Julia,…

Hij werkte er ook met gastchoreografen als William Forsythe, Jiri Kylian, Johan Inger, Jacopo Godani en Maurice Béjart.

Hij nam deel aan de TV opnames van verschillende balletten.

Vanaf 2009 vervoegt hij Claudine Allen als directie en docent aan het Dance Center Geneva (een school voor professionele opleiding klassieke dans).

Hij choreografeert zelf voor de voorstellingen van “lejeuneballet.ch”.

Locatie