A+ A A-

Repertoire

Tijdens de repertoire lessen van Wayne McGregor zal de nadruk liggen op de unieke bewegingsstijl van deze gerenommeerde choreograaf. Wayne McGregor is reeds jaren huischoreograaf aan The Royal Ballet of Londen. Antoine Vereecken zal werken op McGregor’s manier, zodat de dansers kunnen evolueren in het vocabulaire en zodat alles onvoorspelbaar wordt in hun bewegingen. Wayne McGregor heeft zijn eigen gezelschap Random Company en is gastchoreograaf bij gerenommeerde gezelschappen zoals Bolshoi, Opera de Paris, het Nationale Ballet. Hij is een van de meest toonaangevende choreografen van onze generatie.

 

Op Uitmuntende wijze zal het werk van Johan Inger worden aangeleerd door Katarina Van den Wouwer. Deze Zweedse choreograaf had jaren lang de leiding over het Cullberg ballet en is gastchoreograaf bij gezelschappen zoals NDT, Les Ballets de Monte Carlo en vele andere gezelschappen. Katarina zal dit neoklassieke werk samen verkennen met de studenten. Ze zal hen uitdagen om grenzen te verleggen tijdens deze International Dance Course.

 

Het werk van Wim Vandekeybus is ons niet onbekend. Deze Vlaamse choreograaf heeft reeds vele meesterwerken op zijn naam staan. Als artistiek leider van Ultimavez staat hij erom bekend kansen te geven aan jong opkomend talent. Laura Aris & German Jauregui zullen het repertoire aanleren. Zij zullen samen met de studenten op zoek gaan naar de essentie en de zuiverheid van het werk van Wim Vandekeybus. Samen zullen ze de dieper liggende gedachten ontdekken van zijn creaties.

Locatie