A+ A A-

Repertoire

Tijdens de repertoire lessen van het werk van Alvin Ailey ligt de focus op de unieke bewegingsstijl van deze gerenommeerde choreograaf. Alvin Ailey richtte het Alvin Ailey American Dance Theatre en de Ailey School in New York City op. Het werk van Ailey wordt sterk beïnvloed door de inspiratie voor de HORTON-techniek.

Laurence Desloovere zal het werk van Ailey aanleren, zodat de dansers kunnen evolueren in de vocabulaire en de onvoorspelbare manier van bewegen.

Laurence studeerde aan de Alvin Ailey American Dance School in New York. Alvin Ailey ontving het Kennedy Center Honours in 1988. Hij was een van de toonaangevende choreografen van de jaren zeventig.

Het werk van William Forsythe wordt uitstekend onderwezen door Virginia Hendricksen. De Amerikaanse choreograaf was artistiek directeur van Frankfurt BalletCompany. Hij is gastchoreograaf met uitstekende gezelschappen zoals NDT, Les Ballets de Monte Carlo, l'Opera de Paris en nog veel meer. Virginia Hendricksen, voormalig danser bij het Ballet Frankfurt, zal dit werk met de studenten verkennen. Ze zal ze uitdagen om grenzen te verleggen tijdens de Internationale Dance Course Antwerp.

Het werk van Christian Spuck is ons niet onbekend. Deze Duitse choreograaf is al vele jaren artistiek directeur van het Zürich Ballet. Jan Casier, solist bij Zurich Ballet, zal samenwerken met de studenten en de essentie en zuiverheid van zijn werk verkennen. Samen zullen ze de diepere gedachten van zijn creaties ontdekken.

Locatie